В яких випадках військовозобов'язаних будуть затримувати і доставляти до ТЦК

3
В яких випадках військовозобов'язаних будуть затримувати і доставляти до ТЦК
В Україні 18 травня вступив в силу новий закон про мобілізацію. Адвокат Роман Сімутін пояснив, в яких випадках військовозобов'язаних будуть затримувати і доставляти до ТЦК та СП.

Про це пише ТСН.

Адвокат зауважив, що повноваження ТЦК та поліції частиною 6 ст. 22 закону України "Про мобілізацію" для всіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років покладається обов'язок мати при собі військово-обліковий документ та
пред'являти його за вимогою уповноваженого представника ТЦК, поліцейського.

"Оскільки закон зобов'язує всіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років мати при собі військово-обліковий документ та пред'являти його за вимогою, то відсутність при собі або відмова пред'явити військово-обліковий документ буде порушенням вимог частини 6 статті 22 даного закону, що є наслідком притягнення цього громадянина до адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 210-1 Кодексу про адмінправопорушення – порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, вчинене в особливий період", - пояснив Роман Сімутін.

Затримання військовозобов’язаного поліцією
Якщо поліцейський виявить, що громадянину раніше вручалася повістка, але той не з'явився до ТЦК, або, наприклад, громадянин не пред'явив військово-обліковий документ, то поліцейський буде мати право затримати та доставити таку особу до ТЦК, де уповноважений представник, а саме начальник ТЦК, виносить постанову за статтею 210 або 210-1 Кодексу про адмінправопорушення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якщо людина не є військовозобов'язана, які тоді дії?
Іти до військомата, вистоювати кількаденну чергу щоб довести що ти не є військовозобов'язаний, і знятий з обліку ще ''за царя гороха''?
Відповісти
а в УРКАїні постійно треба доказувати, що ти не верблюд. отака в нас демосратія
Відповісти
а за зеленого царя гороха треба постійно доказувати
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні