Зеленський різко звернувся до країн Заходу

1
Зеленський різко звернувся до країн Заходу
Президент Володимир Зеленський різко звернувся до НАТО та звинуватив країни Заходу через довгі вагання щодо допомоги Україні у боротьбі з російською агресією.

Про це глава держави заявив в інтерв'ю The New York Times, пише ТСН.

З його слів, Альянс може збивати російські ракети, що летять над Україною без літаків, які перетинають український повітряний простір. Зеленський наголошує, що йдеться про суто оборонну тактика, а тому це не створить ризику прямого бою військами РФ.

"Тож моє запитання: у чому проблема? Чому ми не можемо їх збити? Це захист? Так. Це напад на Росію? Ви збиваєте російські літаки і вбиваєте російських пілотів? Ні. То в чому проблема втягування країн НАТО у війну? Такого питання немає. Збивайте те, що в небі над Україною. Дайте нам зброю для використання проти російських військ на кордонах", - зазначив Зеленський.

Президент закликав надати ЗСУ більше сучасних винищувачів F-16 та систем ППО Patriot. Зеленський вважає, що рішення про таку допомогу може бути ухвалено в липні, коли лідери НАТО зберуться на саміт у Вашингтоні.

"Можемо отримати сім? ... Ви вважаєте, що це забагато для ювілейного саміту НАТО у Вашингтоні? Для країни, яка сьогодні бореться за свободу та демократію в усьому світі?", - обурено висловився Зеленський.

Український лідер вважає, що причина коливань Заходу - це страх ядерної ескалації. Втім, це було перебільшено, бо диктатор-президент РФ Володимир Путін утримався б від використання ядерної зброї з почуття самозбереження. Зеленський наголошує, що очільник Кремля "може бути ірраціональним, але він любить власне життя".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Різко ракети з асфальту виколупуй!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні