Коли росія визнає незалежність України

1
Коли росія визнає незалежність України
Україні потрібно більше, ніж просто антикризове управління. До теперішнього моменту має бути зрозуміло, що немає короткого шляху до припинення війни з Росією, чи то на полі бою, чи то за допомогою політичного та економічного тиску на Москву. У зв'язку з цим Україні знадобиться стратегічне бачення, яке буде обертатися навколо підвищення її оборонного потенціалу і стримування в довгостроковій перспективі.

Про це пише УНІАН з посиланням на американський журнал Foreign Affairs.

"Досягнення міцного миру буде неможливим без чіткого бачення довгострокової безпеки України. Кремль повинен зрозуміти, що його мета з підпорядкування Києва недосяжна - ні зараз, ні коли-небудь. Тільки тоді російське керівництво зможе сісти за стіл для змістовних переговорів і визнати незалежність України в довгостроковій перспективі", - йдеться в публікації.

Стало ясно, що загроза з боку Росії навряд чи зникне швидко, і Києву довелося планувати тривалу війну. Однак, це планування відійшло на другий план, коли війна вступила в нову фазу: з початку 2024 року Росія повільно, але впевнено просувалася вперед на лінії фронту.

"Тепер, коли Київ готовий отримати американську допомогу, яка допоможе йому мінімізувати подальші втрати цього року, розмова має повернутися до довгострокової перспективи. Створення майбутніх сил України потребуватиме систематичного військового планування, визначення пріоритетності цілей і передбачуваної підтримки Заходу протягом тривалого періоду. Це також вимагатиме жорстких переговорів про цілі війни, компроміси і терміни", - пише журнал.

Вказується, що не існує "срібної кулі", яка могла б покласти край війні Росії проти України.

"Путін переслідує подвійну мету: нав'язати свою волю Києву і переписати правила європейської безпеки. Він вважає, що час на його боці, і не відчуває необхідності йти на компроміс, навіть незважаючи на те, що Україні надходить нова допомога США. За цих обставин створення дипломатичного шляху для досягнення врегулювання означає поставити віз попереду коня, - йдеться в публікації. - Може пройти багато часу - роки, а можливо, навіть десятиліття - перш ніж в України з'явиться реальний шанс повернути собі всю територію, окуповану Росією, чи то військовим шляхом, чи то за допомогою дипломатії. Але Путін не безсмертний, його режим не вічний, а його війна створила внутрішній тиск, який може проявитися дестабілізуючим чином".

Журнал нагадує, що протягом століть російська держава переживала цикли зовнішньої експансії та хаотичного скорочення. У 1991 році українці блискуче зіграли свою роль і завоювали незалежність. Коли вікно знову відкриється, Україна має бути готова використати його з максимальною вигодою, наголошується в статті.

"Водночас Україна потребує твердих зобов'язань Заходу в галузі безпеки. Українці повинні бути впевнені, що вони отримають підтримку своїх партнерів незалежно від того, як піде війна, навіть якщо одного дня вони вирішать, що дотримання режиму припинення вогню відповідає їхнім інтересам... Незалежно від того, чи вірите ви, що війна закінчиться на полі бою або за столом переговорів, стратегія з нарощування обороноздатності та потенціалу стримування України, є кращим способом створити міцний мир у Європі", - констатували в Foreign Affairs.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тоді коли розпадеться на дрібні країни.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні