У якому випадку поліція буде примусово доставляти чоловіків до ТЦК

0
У якому випадку поліція буде примусово доставляти чоловіків до ТЦК
Поліцейський може доправити військовозобов’язану особу до ТЦК та СП, якщо під час спілкування стане відомо, що людина перебуває у розшуку.

Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна розповів голова Національної поліції Іван Вигівський.

Доправлення до ТЦК поліцією
– Якщо він (військовозобов’язаний, – Ред.) перебуває в розшуку за вчинення кримінального правопорушення, то поліціянт має здійснити невідкладні дії із затримання такої особи відповідно до кримінального процесуального законодавства, – сказав він.

Вигівський додає, що у разі встановлення, що людина ухиляється від військової служби, поліція її доправить до ТЦК.

Також очільник поліції каже, що правоохоронець уповноважений застосовувати заходи примусу, якщо військовозобов’язаний, зупинений для перевірки документів, вирішив тікати.

– Вид та межі застосування таких заходів залежать виключно від обсягу протиправних дій особи. Зазвичай, якщо не встановлено причетність особи до вчинення злочинів, то до особи, яка вчиняє злісну непокору законній вимозі поліціянта, може бути застосовано такі заходи примусу, як фізична сила та спеціальні засоби, – пояснив Вигівський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні