Росіяни концентрують нові сили на кордоні з Україною, - ISW

0
Росіяни концентрують нові сили на кордоні з Україною, - ISW
Окупанти концентрують нові сили в трьох локаціях на території РФ. Кількість наявного контингенту обмежена, але така чисельність у разі початку наступальних дій може змусити Україну перекинути і розтягнути війська вздовж державного кордону.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW), передає gazeta.ua.

За оцінками Інституту, росіяни концентрують війська в районі Грайворон-Борисівка-Пролетарський на заході Бєлгородської області.

Російські війська розширили діяльність на базах і складах у населених пунктах в цьому районі в останні тижні. Однак нинішній розмір можливої концентрації залишається неясним, зазначають експерти з посиланням на супутникові знімки.

"Ділянка Грайворон-Борисівка-Пролетарський надасть російським військам можливість розпочати наступальні операції на південь у напрямку Золочева та Богодухова, двох українських міст на північний захід від Харкова в межах 25 кілометрів від міжнародного кордону, або на захід у напрямку населених пунктів вздовж траси Р-45, що сполучає Богодухів з Сумами", - йдеться у звіті.

Окупанти могли б вести наступальні операції в одному або в обох напрямках одночасно, а концентрація росіян тут могла б змусити українські сили перекинути війська на більшу ділянку кордону в Харківській та Сумській областях.

Вони також зосереджують обмежені сили в Курській і Брянській областях поблизу кордону з Сумською областю.

"Російські збройні сили наразі доводять Північне угруповання військ у районі кордону до запланованої кінцевої чисельності та, ймовірно, розпочнуть лише обмежені наступальні дії на напрямку Суми-Харків, доки Північне угруповання військ не наблизиться до кінцевої чисельності", - прогнозує ISW.

Проте, навіть досягнувши верхньої межі заявленої кінцевої чисельності, росіяни не матимуть необхідної живої сили, необхідної для проведення успішної операції з оточення або захоплення Харкова чи Сум, переконані в Інституті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні