НАТО може закрити небо над заходом України

0
НАТО може закрити небо над заходом України
НАТО обговорює можливість взяти під захист небо над заходом України.

Про це повідомляє німецьке видання Bild, пише УНІАН.

Деякі країни НАТО готові розширити підтримку Києва та діяти безпосередньо на території України. За розширення допомоги виступають Естонія, Велика Британія, Польща, Канада, Литва, Франція. Проти США і Німеччина.

За даними джерел видання, остаточних рішень поки немає, але йдуть переговори відразу про кілька сфер:
Навчання. Обговорюється навчання солдатів ЗСУ інструкторами НАТО на території України.

"Думки про те, чи варто сотням тисяч українців літати Європою заради навчання чи краще послати кілька інструкторів на захід України, не слід скидати з рахунків. Розумніше та економічніше відправляти інструкторів в Україну", - сказав екс-глава оперативного штабу Міноборони ФРН Ніко Ланґе.

Логістика. Низка країн НАТО, у тому числі Велика Британія, Канада та Естонія, готова в майбутньому доставляти зброю та боєприпаси не лише до кордонів України, а й далі до лінії фронту. Нині у кількох західних країнах розробляється концепція "передової логістики".

Протиповітряна оборона. Також обговорюється захист повітряного простору заходу України зенітними комплексами НАТО. Ініціатором "розширеної ППО" виступає Польща, але остаточного рішення поки що немає.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні