В українському місті помер волонтер: місцеві жителі звинувачують лікарів

0
В українському місті помер волонтер: місцеві жителі звинувачують лікарів
Полтавська центральна районна лікарня Полтавської міської ради нібито відмовилася госпіталізувати місцевого волонтера, який потрапив у медзаклад із пневмонією. Зрештою чоловік помер.

Про це повідомляє місцеве інтернет-видання Полтавщина.

Зазначається, що харківʼянин Євгеній 2022 року переїхав до Полтави і приєднався до команди майстерні Олени Запорожан, яка виготовляє амуніцію для військових. Він став конструктором всього тактичного одягу майстерні.

Власниця майстерні розповідає, що в суботу, 25 травня, чоловік зателефонував на роботу і попередив, що має високу температуру та в понеділок, 27 травня, побуде вдома. Видання пише, що коли в понеділок Олена зателефонувала Євгенію, зрозуміла, що йому стало лише гірше.

Зрештою чоловік викликав швидку, яка повезла його в районну лікарню з підозрою на апендицит, оскільки він скаржився на біль в боку. Однак коли волонтеру зробили рентген, виявили пневмонію.

Видання стверджує, що Євгена з гострим болем і в тяжкому стані нібито без жодної допомоги відправили до сімейного лікаря за місцем проживання.

"Олена поїхала у лікарню і побачила Євгенія на лаві під приймальним відділенням з катетером у вені. Катетер встановили лікарі швидкої. Чоловік був блідий від болю і не міг пересуватися", - пише видання Полтавщини.

Медпрацівниця хірургічного відділення пояснила, що вони "ургентні по хірургії", а в пацієнта не виявили нічого серйозного. Тоді Олена Запорожан поцікавилася, чому чоловіка не госпіталізували до відділення терапії, на що медпрацівниця нібито сказала "Я вам можу порадити сходити до завідувачки терапії і по-людські попросити її".

Після цього Олена повезла волонтера до другої міської лікарні. Чоловіка госпіталізували до відділення терапії і терміново почали лікувати. З часом перевели в реанімацію. Однак у ніч проти 28 травня волонтер помер. В нього залишилися син та дружина, які наразі проживають у Полтаві.

Зазначається, що Полтавська міська рада поки не відреагувала на подію. У Департаменті охорони здоров'я Полтавської міськради повідомили, що наразі проводиться комісійна перевірка надання допомоги цьому пацієнту в причетних закладах охорони здоров'я. Після її проведення обіцяють надати оцінку цьому випадку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні