СБУ затримала 66-річну жінку, яка закликала вбивати українських полонених

0
СБУ затримала 66-річну жінку, яка закликала вбивати українських полонених
На Донеччині жінка шпигувала для РФ за пунктами базування Сил оборони в районі Слов’янська та закликала вбивати українських полонених: їй оголосили підозру.

Про це інформує СБУ.

Вказано, що 66-річна жінка обходила місцевість, намагаючись виявити локації укріпрайонів та вогневих позицій артилерії ЗСУ, а також намагалася приховано вивідати інформацію у знайомих під виглядом побутових розмов. Отримані дані вона надсилала зраднику з тимчасово захопленої частини області, який у складі окупаційних угруповань РФ воює проти України.

"Отримані відомості він передавав кадровим військовим зі складу воєнної розвідки Росії, які перебувають поблизу передової східного фронту. За наявними даними, окупанти сподівались використати розвідінформацію для вогневого ураження підрозділів ЗСУ, із застосуванням важкої артилерії та керованих авіабомб", - йдеться у повідомленні.

За інформацією слідства, жінка також радила російському бойовикові вбивати українських полонених, замість обміну.

Жінку затримали у її помешканні, вилучивши під час обшуку телефон, який вона використовувала у злочинній діяльності.

Затриманій повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Їй загрожує до 12 років тюрми.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні