30 травня - Зміїний день: що сьогодні категорично заборонено робити

0
30 травня - Зміїний день: що сьогодні категорично заборонено робити
30 травня православні віряни за новим церковним календарем згадують преподобного Ісаакія. У народі день отримав назву Зміїний.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 30 травня
- павук плете велике павутиння в домі - чекай негоди;
- шипшина зацвіла тільки зараз - зима буде суворою і без снігу;
- сова кричить уночі - буде різке похолодання;
- папороть зранку "скрутила" листя - день буде сонячний і теплий.

У народному календарі 30 травня - свято Ісаакій Змійовик або Зміїний день. Прозвали його так тому, що в цей час змії виповзають із нір і влаштовують зміїні "весілля" та танці, тому потрібно остерігатися зустрічі з ними. Вважається, що яка погода цього дня - такою буде й осінь.

Що не можна робити 30 травня
Сьогодні, як і в будь-який інший день, церква виступає проти лихослів'я, сварок, жадібності, заздрощів, пліток, зневіри.

Народні прикмети не радять цього дня йти в ліс - може вкусити змія. Знайти щось сьогодні або завести нове знайомство вважають поганим знаком - це принесе одні нещастя. Не можна відмовляти в допомозі тому, хто її потребує - відмова може стати причиною плачевних наслідків.

Що можна робити 30 травня
До святого дня, преподобного Ісаака, звертаються з молитвами допомогти ухвалити правильне рішення у важкій ситуації, зміцнити у вірі, зцілити душу і тіло.

Сьогодні потрібно постаратися провести день спокійно, бути максимально зібраним, як ніколи раніше. Також за народними прикметами цього дня можна садити боби.

30 травня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Василь, Ісаакій, Никанор, а також Адріан, Афанасій, Євдокія, Степан.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні