Після якої події може початися Третя світова війна

0
Після якої події може початися Третя світова війна
Не виключено, що у разі обрання Дональда Трампа президентом Сполучених Штатів може початися Третя світова війна.

Таку думку висловив український журналіст і політичний аналітик Віталій Портников, пише Еспресо.

"По-перше, треба дочекатися результатів виборів у США. По-друге, те, що говорить Дональд Трамп, – це заява з закритої зустрічі з донорами. Тобто це те, що він насправді думає. Це відповідає на питання: а що він дійсно може робити? Коли я кажу, що в разі обрання Дональда Трампа може початися Третя світова війна, то на мене дивляться, як на божевільного. Але такі заяви Дональда Трампа свідчать про це", – вважає Портникова.

На його думку, Трамп у разі свого обрання і не намагатиметься переконати Путіна, а просто назве свої умови.

"Трамп – людина з завищеним его, і якщо це его підкреслює ще й посада президента США, то він щиро вірить у те, що якщо він зробить Путіну пропозицію, то Путін цю пропозицію має прийняти. А якщо Путін цієї пропозиції не прийме, то він може діяти силовим шляхом, тому що Путін його злякається", – каже журналіст.

Аналітик вважає, що вибори 2024 року у США (якщо буде обраний Трамп) можна порівняти із виборами 2019 року в Україні, коли був обраний Володимир Зеленський.

"Спочатку будуть спроби домовитися. Потім, коли стане зрозуміло, що Путін не хоче домовлятися, буде різке охолодження стосунків. А потім може відбутися силовий удар, і кожний вважатиме, що інший злякається. Однак, оскільки обидва живуть у власному світі, то не злякається ніхто, і розпочнеться Третя світова війна. Не знаю, буде вона також у Північній Америці чи тільки на території Європи", – каже Портников.

На його думку, під час цього глобального конфлікту суперники будуть обмінюватися ударами, в тому числі і ядерними. А Україна буде одним із театрів воєнних дій цієї війни, але не найголовнішим.

"Це може бути вже в наступні два-три роки", – підсумував журналіст.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні