Як будуть карати жінок, які ухиляються від мобілізації

0
Як будуть карати жінок, які ухиляються від мобілізації
дня набуття чинності нового закону про мобілізацію, жінки певних спеціальностей віком від 18 до 60 років повинні стати на військовий облік та оновити свої дані в ТЦК. Якщо вони цього не зроблять, їх очікує штраф від 17 до 25,5 тисяч гривень.

Про це повідомив керівник Кременчуцького районного ТЦК та СП Мирослав Волков в інтерв'ю Кременчуцький Телеграф.

Він каже, що жінок так само можуть штрафувати за порушення правил військового обліку.

"Якщо вони своєчасно не оновлять свої облікові дані. Жінки певних спеціальностей, а це переважно медики, віком від 18 до 60 років повинні стати на військовий облік та отримати військово-обліковий документ", — пояснив Мирослав Волков.

Він зауважив, що мобілізація жінок проводиться лише за їх особистою згодою. Відповідно до постанови Кабміну № 560.

"Жінки, які добровільно йдуть на військову службу за контрактом чи за мобілізацією у нашому районі є. Ми їх направляємо у навчальні центри ЗСУ", — додав начальник РТЦК.

Мирослав Волков також пояснив, кому з військовозобов’язаних жінок під час уточнення своїх облікових даних не потрібно проходити ВЛК.

"У період обов’язкового уточнення облікових даних, який триває до 16 липня, на медичний огляд взагалі не направляються ті військовозобов’язані, які мають право на відстрочку від призову, віком старше 55 років, заброньовані та жінки, які мають дійсний військово-обліковий документ", — сказав очільник РТЦК.

Отже, військовозобов’язані жінки, які не мають дійсного військово-облікового документа, або вперше його отримують, мають пройти військово-лікарську комісію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні