Путін готує росіян до затяжної війни

0
Путін готує росіян до затяжної війни
Президент-диктатор Росії Володимир Путін продовжує свої зусилля з підготовки населення країни до тривалої війни.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни, пише ТСН.

Аналітики зауважують, що Путін під час засідання Ради стратегічного розвитку та національних проектів РФ та комісії Держради з соціально-економічного розвитку заявив, що всі росіяни повинні усвідомити, мовляв, переживають унікальний історичний момент. За словами "фюрера", вони повинні "працювати так, ніби перебувають на передовій" і "відчувають себе мобілізованими" для досягнення РФ своїх цілей.

В ISW наголошують, що кремлівські чиновники часто посилаються на міфи Радянського Союзу про Велику вітчизняну війну - як в РФ називають Другу світову, аби викликати у своїх громадян підтримку та довіру до військових зусиль Росії. Ймовірно, вважають американські фахівці, Путін мав намір викликати подібні спогади про радянські жертви та повномасштабну соціальну та економічну мобілізацію.

"Раніше ISW оцінювало, що рішення Путіна призначити Андрія Бєлоусова міністром оборони Росії було значним кроком у його зусиллях мобілізувати російську економіку для тривалої війни проти України та, можливо, підготуватися до майбутньої конфронтації з НАТО", - додають у звіті.

Що більше, переконані в Інституті, диктатор РФ, ймовірно, продовжить різні інформаційні та риторичні спроби підготувати російське суспільство до більшої економічної мобілізації, "якщо він має намір проводити таку непопулярну політику подальшої економічної та соціальної мобілізації в середньо- та довгостроковій перспективі".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні