Кому не треба оновлювати дані в ТЦК

0
Кому не треба оновлювати дані в ТЦК
З 18 травня 2024 року набув чинності закон про мобілізацію, згідно з яким усі військовозобов'язані мають протягом 60 днів оновити свої особисті дані в ТЦК або в інший зручний спосіб. Але з цієї норми є винятки.

Про це пише Уніан.

Кому не потрібно оновлювати дані в ТЦК - список
Згідно із законодавством, до числа тих, кому потрібно оновлювати дані в ТЦК, входять усі військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років, призовники і резервісти, ті, хто заброньований, має відстрочку і жінки-військовозобов'язані. За новим законом актуалізувати інформацію про себе потрібно до 16 липня 2024 року - раніше ми вже розповідали, як відбувається оновлення даних у ТЦК, ЦНАПі та Резерв+. Але це правило стосується не всіх - назвемо тих, кому не потрібно йти до ТЦК, щоб оновити дані.

Хто може не оновлювати дані в ТЦК:

▪️ чоловіки, яким немає 18 років і чоловіки, яким виповнилося 60 років;

▪️ жінки, які не перебувають на військовому обліку;

▪️ чоловіки віком від 18 до 60 років, якщо вони більше офіційно не є громадянами України;

▪️ чоловіки віком від 18 до 60 років, якщо вони виключені з військового обліку;

▪️ військовослужбовці.

У тих, хто виключений з військового обліку - сюди входять ті, хто досяг віку 60 років, визнаний ЛКК непридатним до служби, не є громадянином України, - має бути відмітка про це у військовому квитку. Якщо відмітки з якоїсь причини немає або немає самого облікового документа, тоді все ж таки потрібно буде навідатися до місцевого ТЦК.

Що стосується військовослужбовців, то їм оновлювати дані не потрібно, оскільки вони не стоять на військовому обліку. Але якщо раптом у застосунку Резерв+ військовослужбовець виявив про себе іншу інформацію, то йому або родичам потрібно буде також звернутися до ТЦК, щоб виправити помилку.

Чи потрібно студентам оновлювати дані в ТЦК? Так, з 18 до 25 років студент-чоловік вважається призовником і має стояти на військовому обліку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні