Сотні українців можуть змусити виїхати з однієї з європейських країн

0
Сотні українців можуть змусити виїхати з однієї з європейських країн
У Норвегії станом на кінець травня 2024 року розпочали розгляд заяв українців, які просять про притулок. Це відбувається в індивідуальному порядку.

Про це пише 24 канал.

Заяви подали українці, на яких станом на травень 2024 року не поширюється колективний захист. Мовиться про людей, які не жили в Україні до лютого 2022 року. Заявки розглядає Норвезький Директорат з питань імміграції (UDI).

Емілія Енгер Мель – міністерка юстиції та надзвичайних ситуацій Норвегії – заявила, що кожен випадок розглядатимуть індивідуально.

"Новим є те, що ми починаємо з індивідуального розгляду справ. Це робиться шляхом оцінки ситуації людини. Зокрема, звідки вона приїхала", – наголосила Мель.

У UDI як відносно безпечні для життя оцінили 3 області України:
- Львівську;
- Волинську;
- Закарпатську.

Очікують, що розгляди перших заявок завершаться вже до кінця літа. Загалом виїхати з Норвегії можуть попросити до 1000 людей. Серед них – понад 300 чоловіків призовного віку. В UDI зауважили, що призов до строкової служби та служба у зв'язку не стане підставою, аби отримати притулок у Норвегії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні