«Війна торкнеться кожного»: працівник Рівненського ТЦК звернувся до українців

0
«Війна торкнеться кожного»: працівник Рівненського ТЦК звернувся до українців
У Рівненському районному ТЦК проходить службу Сергій Третяк із позивним "Вуйко".

Про це повідомляють у Рівненському обласному ТЦК та СП, пише Рівне Медіа.

Чоловік народився в Маріуполі, мав вищу освіту інженера-електромеханіка. Пройшов усі щаблі від рядового електрика аж до начальника ділянки основного виробничого цеху.

А 24 лютого 2022 року почався, як звичайнісінький день. Лише згодом вибухи дали зрозуміти, що почалося щось жахливе. Їхній цех зупинив свою роботу вперше з 2014 року.

Після цього чоловік із рідними потрапив в окупацію.

- Я з першої миті усвідомив, що треба їхати на мирну Україну. Транспорту не було. Померла теща, і я вимушений був напряму спілкуватися з окупантами… Бачив їх відношення як до живих, так і до мертвих…

Якимось дивним чином вдалося пройти фільтрацію, хоч сам досі не розумію, що мені допомогло, - каже Сергій.

16 березня 2022 року Сергію з родиною вдалося виїхати з міста, але був змушений повернутися до Маріуполя. Став свідком відчайдушного захисту «Азовсталі» і тих митарств, що зазнавали містяни від окупантів. Лише в червні їм вдалося виїхати в напрямку Бердянська. Однак, сталося так, що батьки змушені були там і залишитися… А решта в колоні пройшли понад 30 блокпостів та дісталися Запоріжжя. Родина їхала в нікуди, і усі боялися невідомостs/

Родина Сергія оселилась аж в Нетішині, що на Хмельниччині.

- Коли я вперше в Нетішині побачив кортеж «На щиті», мене просто порвало від того, що люди навколішках зустрічають Героя. Мені боляче від думки, що мої батьки там (в окупації). Я не можу їм допомогти. Але я можу допомогти тут і тому мушу долучитися до визволення України! Надто важко після побаченого та пережитого там. І хочу сказати, що війна все одно торкнеться кожного. І долучатися до захисту країни мусить кожен!

У листопаді 2022 року чоловік поповнив лави ЗСУ. Пройшов навчання за кордоном, і в лютому 2023 року вирушив ближче «до дому». Стрілець-санітар 77 бригади десантно-штурмових військ Сергій вже під Бахмутом прийняв своє бойове хрещення. Так тривало три тижні. Але отримав обмороження, був прооперований та за станом здоров’я став непридатним до служби у ДШВ.

Однак службу не покинув. Перевівся до роти охорони П’ятого відділу Рівненського районного ТЦКСП (м. Корець) та виконує завдання за призначенням
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні