У НАТО зробили заяву щодо ударів по території рф

0
У НАТО зробили заяву щодо ударів по території рф
Кілька країн-члені НАТО ніколи не забороняли Україні використовувати надане ними озброєння для ударів військових цілях на території Росії.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу, пише Главред.

Він наголосив, що країни-члени НАТО очікують, що Україна буде застосовувати західне озброєння з лотриманням гуманітарного права.

"Кілька союзників ніколи не накладали жодних обмежень на використання, поставленої ними зброї. І знову ж таки, це питання дотримання міжнародного права. Права України на самооборону. Росія напала, Україна має захищатися. Це також включає можливість атакувати законні військові цілі в Росії", – заявив Столтенберг перед зустріччю очільників МЗС країн-членів Альянсу.

Генсек НАТО підкреслив, що РФ наносить удари по Україні зі своєї території, що очевидно. Це, за словами Столтенберга, значно ускладнює захист українців, у випадку, якщо вони не можуть використовувати наявну зброю для відбиття ворожих атак.

Столтенберг додав, що багато країн уже уточнили свою позицію і прийшли до висновку, що Україна може використовувати отриману зброю для самооборони, включаючи удари по військових цілях на території Російської Федерації.

"Ми очікуємо, що це здійснюватиметься відповідно до міжнародного права та відповідальним шляхом", - наголосив керівник НАТО.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні