Українців попереджають про небезпечні дати червня

0
Українців попереджають про небезпечні дати червня
Червень почнеться з потужними магнітних бур через спалах на Сонце класу Х 1.45. Сонячні спалахи Х-класу - це найбільші та найпотужніші. В середньому спалахи такого рівня відбуваються до 10 разів на рік.

Про це пише Styler.

Що таке магнітна буря
Різноманітні вибухи та спалахи на Сонці, які відбуваються регулярно, призводять до викиду у простір великої кількості сонячної енергії. Вона складається з заряджених частинок (протонів та електронів), які здатні дуже швидко розповсюджуватися у просторі, у тому числі й в сторону Землі. Коли ці частинки досягають магнітосфери Землі, відбувається активність, яку називають магнітною або сонячною бурею.

Магнітні бурі мають свою класифікацію, де К-індекс 1 - це найслабкіша активність, непомітна для людини, а К-індекс-9 - потужна магнітна буря червоного рівня, що здатна викликати не тільки погіршення самопочуття у людей, а й північні сяйва та збій у роботі техніки.

При бурях червоного рівня (від К-індексу 5 до К-індексу 9) можуть бути проблеми з роботою джерел зв'язку - вишок, супутників, радіочастот, GPRS.

Магнітні бурі у червні
За даними супутникових систем NOAA, TESIS та міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі, потужна магнітна буря червоного рівня К-індексу 6 почалася ще 31 травня і протримається в перший день літа, 1 червня. 2 червня магнітосфера стабілізується і можливі незначні геомагнітні коливання.

2-4 червня - незначні магнітні бурі

8 червня - слабка магнітна буря К-індекс 3

9 червня - помірна магнітна буря, К-індекс 4

11 червня - помірна магнітна буря, К-індекс 4

12 червня - слабка магнітна буря, К-індекс 3

15 червня - сильна магнітна буря, К-індекс 5-6

22-23 червня - сильна магнітна буря, К-індекс 5-6

28-30 червня - помірна магнітна буря, К-індекс 4

Який вплив магнітна буря має на людину
Вчені та дослідники всього світу провели вже чимало досліджень на тему взаємозв'язку між магнітними бурями та життєдіяльністю людини. І є дані, що підтверджують вплив магнітних бур на самопочуття та настрій людини. Люди в такі дні значно частіше скаржаться на погіршення самопочуття та звертаються до лікарів, зокрема до кардіологів.

Як захистити своє здоров'я під час магнітних бур
Лікарі на дні магнітних бур зазвичай дають загальні рекомендації, які можуть зменшити вплив та підтримати організм під час додаткового навантаження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні