Церковне свято 2 червня: що заборонено робити на святого Никифора

0
Церковне свято 2 червня: що заборонено робити на святого Никифора
Православна церква України 2 червня за новим стилем вшановує пам'ять сповідника і патріарха Никифора Константинопольського, мучеників Іоанна Нового і Пофіна Ліонського. За старим стилем у свято сьогодні згадували мучеників Фалалея, Олександра та Астерія.

Про це пише Уніан.

Українці в народне свято 2 червня продовжували працювати на ділянці. На початку літа у селян було повно справ - догляд за молодими посівами, прополювання бур'янів, випасання худоби та підгортання картоплі. За прикметами сьогоднішній день вважається дуже вдалим для посадки в'юнких рослин - бобових, винограду і плетистої троянди.

Молодь у це народне свято збиралася ввечері й розважалася - співала пісні, обговорювала плітки, ворожила. Дівчата займалися рукоділлям і плели вінки. У вінок вплітали цілющі трави і вірили, що тоді прикраса стане потужним оберегом від захворювань і нечисті. Його вішали в хаті та залишали до кінця літа.

Господині в сьогоднішнє свято пекли пироги, короваї та печиво. Кругла випічка зовні нагадувала сонце і символізувала швидке настання тепла. Згідно з народними звичаями, шматочок домашньої випічки потрібно роздати всім рідним. Тоді в домі буде благополуччя і ситість.

Свято 2 червня вважається вдалим для будь-якого лікування, медичних операцій, лікувального масажу. Хворі сьогодні люди легко одужають, а у вагітних легко пройдуть пологи. Наші пращури цього дня збирали лікувальні трави і засушували під сонцем, а в майбутньому використовували в народній медицині. Чай із зібраних вручну рослин сьогодні приносить одужання від більшості недуг.

2 червня - знак Зодіаку
Народжена сьогодні людина за знаком Зодіаку - Близнюки. Іменинники цього дня за характером працьовиті, напористі, відповідальні. Часто проявляють упертість, їх неможливо переспорити. Але загалом це добрі й турботливі люди. Народженим 2 червня людям властиві часті перепади настрою і зміна бажань, їм важко визначитися в житті. Але в коханні вони однолюби.

Що не можна робити 2 червня
Не варто сьогодні вживати спиртне, інакше в майбутньому можливі проблеми з алкоголем.

Не можна носити рваний, брудний, сильно зношений одяг.

Невдалий день для стрижки. Після відстригання волосся стане хворим і ослабленим.

Прикмети погоди 2 червня
Існують такі прикмети про погоду цього дня:

• Ранковий туман обіцяє гарний урожай грибів та ягід.

• Птахи купаються в калюжах і багато пірнають - до дощової погоди.

• Якщо ввечері на траві багато роси, то наступний день буде погожим.

• Похмуро, але продовжують літати бджоли і метелики - дощу можна не чекати.

• Вночі співають птахи - до гарної погоди.

Важливо зазначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні