3 червня - Лук'ян Вітряк: що сьогодні заборонено робити

0
3 червня - Лук'ян Вітряк: що сьогодні заборонено робити
3 червня православні віряни за новим церковним календарем згадують мучеників Лукілліана та інших. У народі день прозвали Лук'ян Вітряк.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 3 червня
- вранці туман стоїть низько над водою - до ясної та погожої погоди;
- іде проливний дощ - до багатого врожаю грибів;
- гроза почалася - сінокіс буде поганим.

Якщо 3 червня дме південний вітер 3 червня - до врожаю ярих, північно-західний - до сирої погоди, північно-східний - до затяжних дощів, а східний - до хвороб.

Що не можна робити 3 червня
Сьогодні, як і в будь-який інший день, церква виступає проти лайки та сварок, наклепу, жадібності, заздрості, зневіри. Не можна відмовляти в допомозі тому, хто просить.

За народними прикметами не варто позичати або давати в борг гроші - будеш довго ходити в боргах і купувати дорогі речі - пустиш гроші на вітер. Не радять носити із собою багато грошей - до втрати готівки.

Що можна робити 3 червня
У святого Лукілліана просять просити сил подолати життєві труднощі.

Сьогодні радять відчинити вікна і провітрити дім - протягом видує все недобре. Вважається, що якщо вивісити на вулицю прання і речі хворої людини, то вітром віднесе хворобу. Якщо цього дня вітер південний, то незаміжнім дівчатам потрібно стати до нього спиною і розкинути руки - "надує" хорошого нареченого.

3 червня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Опанас, Денис, Дмитро, Павло, Поліна, Семен, Софія, Уляна, а також Олена, Андрій, Касьян, Костянтин, Кирило, Михайло та Федір.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні