Китай висунув росії ультиматум: про що йдеться

1
Китай висунув росії ультиматум: про що йдеться
Президент Росії Володимир Путні не зміг домовитися під час нещодавнього візиту до Китаю із лідером країни Сі Цзіньпіном про будівництво газопроводу "Сила Сибіру-2".

Про це повідомили джерела Financial Times, пише ТСН.

Спроби Росії укласти з Китаєм угоду про будівництво газопроводу "Сила Сибіру-2" зайшли в глухий кут через розбіжності щодо цін і обсягів постачань, пише видання.

За словами співрозмовників видання, Китай має намір платити за газ із "Сили Сибіру-2" ціну, близьку до внутрішніх цін на паливо в Росії, стабільність яких забезпечується державними субсидіями. Крім того, Пекін хоче закуповувати лише невелику частину від 50 мільярдів кубометрів палива, на постачання якого розраховані потужності газопроводу.

Розбіжності щодо цього питання спричинили те, що очільник "Газпрому" Олексій Міллер не став супроводжувати президента Росії Володимира Путіна під час його травневого візиту до Китаю.

Відсутність Міллера на таких серйозних переговорах була дуже символічною, зазначила в бесіді з FT наукова співробітниця Центру глобальної енергетичної політики Колумбійського університету Тетяна Митрова.

Жорстка позиція Пекіна щодо трубопроводу демонструє те, як вторгнення Росії до України робить Путіна все більш залежним від китайського лідера Сі Цзіньпіна, зазначає видання.
Угода щодо "Сили Сибіру-2" була однією з трьох основних тем, які Путін обговорював із Сі. Російський президент також попросив китайського лідера про посилення активності китайських банків у Росії та про неучасть Китаю у мирній конференції в Швейцарії у червні.

31 травня Пекін оголосив, що пропустить український саміт у Женеві.

Китай платить Росії за газ менше, ніж іншим постачальникам — із середньою ціною $4,4 за мільйон британських теплових одиниць порівняно з $10 М'янмі та $5 Узбекистану, підрахували дослідники CGEP на основі митних даних 2019-2021 років.

Протягом тих самих років Росія експортувала газ до Європи за ціною близько $10 за мільйон БТО, згідно з даними, опублікованими російським центральним банком.

Водночас експорт "Газпрому" до Європи впав до 22 млрд кубометрів 2023 року порівняно з середнім показником у 230 млрд кубометрів на рік за десятиліття до повномасштабного вторгнення до України. Ймовірно, ці об’єми скоротяться ще більше, коли наприкінці цього року закінчиться термін дії угоди з Україною про транзит газу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сYчий Клоун зеленський трикратно краде наші мізерні пенсії незаконно добавив своєму підорному татусю 150000гр.стипендну довічну пенсію і дає щомісячно кожному полоненому окупанту-вбивцю по 10000гр. на готельне шикарне утримання а голодаючих вимирачих без можливостей купувати дорогущі ліки без лікування пенсіонерів має гірше за ворогів-окупатів генцидно даючи їм всього лише по 2000-3000гр.пенсії в місяць на швидке помирання!!! ЩОБ ТИ ГАД нелігетимний президент зеленсикий ПОДОХ РАЗОМ З хряком порощенком НА НАРАХ У ПАРАШІ зазлочини перед пограбованними ПЕНСІОНЕРАМИ!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні