Україна наближається до перетину найбільшої «червоної лінії» путіна: деталі

0
Україна наближається до перетину найбільшої «червоної лінії» путіна: деталі
Після того, як Україна отримала дозвіл від США використовувати американську зброю для ударів по території Росії, Київ наблизився до "червоної лінії" президента РФ Володимира Путіна.

Про це йдеться у статті Newsweek, пише ТСН.

Прохання України про застосування зброї на території Росії зросли протягом травня, оскільки ворожі війська досягли успіхів у Харкові, а ЗСУ не змогли протистояти ракетам, спрямованим на північно-східний регіон держави.

Коментар держсекретаря США Ентоні Блінкена про те, що Вашингтону довелося "пристосовуватися" до війни, відображає його позицію щодо збільшення військової допомоги Україні.

Від надання спершу ракет Javelin і Stinger США перейшли до передавання ракетних систем залпового вогню HIMARS, танків M1 Abrams. А незабаром винищувачів F-16 американського виробництва будуть поставлені Україні іншими країнами. Удари великої дальності, включно з наземними ракетними системами ATACMS, залишаються поза увагою для України. Це ознака того, що адміністрація президента США Джо Байдена досі остерігається ескалації.

Зазначається, що Кремль, який представив своє вторгнення до України як проксі-конфлікт між Росією та НАТО, посилався на "червоні лінії" в ході війни, дійшовши до того, що пропонував ядерні дії в разі загрози існуванню держави, хоча це було невизначено.

"Поки що Путін не виконав у військовій формі обіцянки покарати Захід за його підтримку України, але чи залишиться це так і надалі, і які його "червоні лінії" залишаються невизначеними, особливо з огляду на оголошення в травні про навчання з ядерною зброєю? Newsweek звернувся до Кремля по коментар", – йдеться в публікації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні