На заході України депутатка зливала рф дані про українських військових

0
На заході України депутатка зливала рф дані про українських військових
Правоохоронці у Хмельницькій області викрили депутатку сільради, яка працювала на російську ФСБ і завербувала своїх сина і доньку.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Жінка завербувала своїх сина і доньку до спрівпраці з ФСБ
За даними слідства, у лютому 2024 року депутатка однієї із сільських рад встановила зв’язок через месенджер Telegram і заборонену в Україні соцмережу "Одноклассники" з представником ФСБ РФ. Їй за гроші запропонували збирати дані про місця дислокації військовослужбовців Збройних Сил України.

Жінка погодилася та залучила до діяльності на користь ворога своїх сина і доньку.



"Підозрювані виїжджали на блокпости та передали ворогу інформацію про присутність там військових і поліцейських. Пізніше вони виконали ще одне завдання російської спецслужби. Повідомили про місцеперебування, склад та озброєння мобільних вогневих груп протиповітряної оборони ЗСУ на території району, а також зробили позначки на Google Maps. Також родина виконала ряд доручень куратора з ФСБ РФ: зібрали відомості про під`їзні дороги до військової частини, периметр території, місцезнаходження контрольно-пропускних пунктів, системи спостереження, розміщення постів, а також розташування місць для паркування особистого транспорту військовослужбовців", - йдеться у повідомленні.

Що загрожує зловмисникам
За свою "роботу" підозрювані отримали фінансову винагороду. Їх затримали під час об’їзду пунктів розташування мобільних вогневих груп протиповітряної оборони ЗСУ. Передачі ворогу зібраних розвідданих та фотознімків запобігли.

Усім трьом членам сім’ї з Кам’янець-Подільського району оголосили підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Їм обрали запобіжні заходи у виді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує довічне позбавлення волі.

Водночас у Службі безпеки наголосили, що до складу агентурної групи ФСБ входила депутатка місцевої ради та двоє її дітей: 42-річний син і донька, якій виповнилося 37 років.

"У поле зору російської спецслужби депутатка потрапила на початку цього року через свою прокремлівську активність в "Однокласниках". Після вербування жінка залучила до злочинної діяльності своїх сина і доньку", - зазначили в СБУ.



Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні