У лісі на Волині народилися оленятка

0
У лісі на Волині народилися оленятка
У лісі триває період поповнення. Зокрема на Любешівщині лісівники та єгерські служби спостерігають, що олені, яких цього року випустили із вольєра, дали потомство. Народилися оленята і в родинах тварин, які лишилися у вольєрі філії «Любешівське лісомисливське господарство» ДП «Ліси України».

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Поліського лісового офісу.

За останні роки у вільний простір тут випустили 23 особини, п'ять поки лишаються у вольєрі. Тварини переважно не йдуть далеко від вольєра. тому лісівникам вдається періодично спостерігати за їхнім життям.

Головний мисливствознавець філії Олександр Дударчук розповів, що точно «бачили двох бембі». Можливо, оленят більше, але вони поки ще ховаються у гущавині.

Також єгер розповів про звички тварин.

«Цікаво, що маленькі оленята в перші тижні після народження ховаються в траві або чагарниках, щоб убезпечитися від хижаків. Матері регулярно приходять до них для годування», – йдеться у дописі.

Зазначають. що оленята народжуються зазвичай навесні або на початку літа. Вони вже за кілька годин після народження можуть стояти і ходити.

При народженні вага оленят зазвичай становить від 2 до 5 кілограмів, залежно від виду. Проте вони швидко набирають вагу завдяки материнському молоку, яке є основним джерелом харчування для оленят протягом перших кількох місяців життя.

Завдяки плямистій шерсті оленята добре маскуються в навколишньому середовищі. Вони вчаться шукати їжу, уникати небезпеки та взаємодіяти з іншими оленями під наглядом матері.

Оленята мають добре розвинені слух і нюх, що допомагає їм виявляти небезпеку. Вони можуть чути високочастотні звуки, які не доступні для людського вуха. Мають сильні інстинкти виживання. Наприклад, можуть залишатися абсолютно нерухомими протягом тривалого часу, якщо відчувають загрозу.

Після кількох місяців починають приєднуватися до більшої групи оленів і вчаться соціальним взаємодіям у стаді.

Маленькі оленята швидко ростуть і приблизно до року стають майже незалежними, хоча іноді можуть залишатися з матір'ю до наступного сезону народження.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні