Рівень довіри до Зеленського поступово знижується

0
Рівень довіри до Зеленського поступово знижується
Станом на травень 2024 року більшість опитаних українців довіряють президенту Володимиру Зеленському. Однак, рівень довіри поступово знижується з травня 2022 року.

Про це свідчать результати опитування, проведеного 16-22 травня Київським міжнародним інститутом соціології.

Станом на травень 2024 року 59% респондентів довіряють Зеленському, 36% - не довіряють. У КМІС також нагадали, що після президентських і парламентських виборів 2019 року 80% українців довіряли Зеленському. Проте до лютого 2022 року рівень довіри поступово знизився до 37%. Напередодні російського вторгнення вже було більше тих, хто не довіряє президенту.

Після початку повномасштабної війни рівень довіри до президента Зеленського зріс до 90%, але до кінця грудня 2023 року упав до 77%, а до лютого 2024 року - до 64%.

За словами виконавчого директора КМІС Антона Грушецького, Зеленський нині зберігає легітимність в очах українського суспільства і більшість українців продовжують йому довіряти. А 70-80% опитаних виступають проти проведення зараз виборів.

"Утім, тенденція до зниження довіри продовжується. І, як можна бачити з результатів, основні причини для критики від пересічних українців – не завжди вдала кадрова політика і рішення та питання справедливості. Зокрема, у формі боротьби з корупцією та справедливого тягаря війни для всіх", - зазначив Грушецький.

Він також наголосив, що українці зараз більше зосереджуються на критиці "команди", а не самого президента. Однак тренд зниження довіри вказує, що вже відбувається "перенесення негативу" і на самого Зеленського.

Дослідження тривало 16-22 травня. Методом телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів опитали 1 002 респонденти у віці 18 років і старше, що мешкають у всіх регіонах України.

До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролюються владою України. Опитування не проводилося з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні