Військовий ЗСУ розповів, чому чоловіки бояться мобілізації

0
Військовий ЗСУ розповів, чому чоловіки бояться мобілізації
Цивільні українці уникають мобілізації зокрема і через неналежну підтримку поранених військовослужбовців від держави.

Таку думку висловив український військовий та адвокат Масі Найєм, пише ТСН.

"Більшість поранених – їм допомагає одужати саме родина. Родина виконує функцію держави. Я не кажу тепер, що держава погана – хороша, молодці, класно. Підтримайте родину, це ж просто", – каже Найєм.

Він розповів про одного бійця, який отримав поранення на фронті у березні 2023 року. Чоловік не міг воювати, але його не звільняли з армії і платили 800 гривень на місяць, хоча за ці гроші вижити за місяць просто нереально.

"Змінилося законодавство, зараз це 20 тисяч гривень. З якої логіки? Ви що, ідіоти? Відпустіть його додому, нах*р ви його тримаєте? Він і працювати не може, і 800 гривень отримує на місяць. Він і працювати не може, і отримує 800 грн на місяць. Або дайте більше грошей, тому що в нього потреб більше", – обурюється ветеран.

На його думку, коже цивільний чоловік і його родина зараз ставлять перд собою питання: "що буде у разі поранення", "звідки взяти гроші на лікування і реабілітацію" тощо.

"А це все впирається в те, що держава не дає відповідь на питання - що з тобою далі буде? Це значить, що відсутня ветеранська політика.

Я поважаю Героя України пана Порхуна (Олександр Порхун, в.о. міністра у справах ветеранів – Ред.), але сорі - ми трималися, довго чекали, з зими, це нова команда. Нічого не відбувається! І це впливає на мобілізацію, в тому числі, що когось там силоміць закинули в ТЦК", – зазначив Найєм.

Військовий уточнив, що зараз на передовій на одній позиції, де має бути вісім людей, стоять по дві-три людини через нестачу особового складу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні