До Землі летить небезпечний астероїд

0
До Землі летить небезпечний астероїд
Великий астероїд з назвою 2024 CR9 наближається до Землі. Він наблизиться на відносну близьку відстань буквально за декілька днів. Астрономи присвоїли йому статус "потенційно небезпечного".

Про це пише Styler з посиланням на The Virtual Telescope Project.

Статус "потенційно небезпечного" цей астероїд отримав через свої розміри. Астрономи вказують, що космічне тіло досягає від 350 до 750 метрів та орбіту.

Небезпечними для Землі стають ті об'єкти, що можуть наблизитися на відстань ближче 7 840 кілометрів або мають діаметр, який перевищує 140 метрів.

Астероїд 2024 CR9 наблизиться на відносну близьку відстань до Землі 11 червня, у вівторок - за дві хвилини до опівночі. Відстань має скласти 7,4 мільйона кілометрів. Для Землі він не створить жодних ризиків, за словами вчених. А ще він буде рухатися в 19 разів далі, ніж розташований Місяць.

6 червня італійські астрономи зафіксували цей астероїд на знімках. На отриманих зображеннях він виглядає як біла стрілка на фоні яскравих зірок, бо прилади відстежували космічний об'єкт у динаміці.

На цей момент астероїд перебував на відстані близько 7,8 мільйона років до Землі та продовжував своє повільне зближення.

Вперше цей астероїд виявили 15 лютого 2024 року за допомогою приладів на станції на Гаваях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні