Чи можуть працівники ТЦК затримувати українців на вулицях

1
Чи можуть працівники ТЦК затримувати українців на вулицях
Працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) за своєю суттю є рекрутерами, хоча в них є повноваження накладати адміністративні стягнення - зокрема, за неоновлення даних, затримувати ж будь-яку людину мають повноваження виключно співробітники Національної поліції.

Про це в ефірі телемарафону розповів юрист Ярослав Куц.

За його словами, українці повинні усвідомлювати, що "вас співробітники ТЦК не можуть затримати".

"Мобільні патрулі, які ми бачимо регулярно на вулицях різних міст, там де є безпосередньо співробітники ТЦК і співробітники Національної поліції, - так, у разі наявності в них інформації про те, що особа ухиляється від військового обов'язку, або перебуває в статусі розшукованої особи, можуть затримати таку особу для доставлення до ТЦК", - пояснив експерт.

Він також уточнив норми законодавства щодо наявності в людей призовного віку документів у період воєнного стану. Так, кожен військовозобов'язаний має мати при собі війський обліковий документ.

"Це або тимчасове посвідчення, або військовий квиток, або якщо військовозобов'язаний ще в статусі призовника, тобто до 25 років, це безпосередньо приписне посвідчення. Крім того, так само вони мають мати при собі паспорт громадянина країни", - каже юрист.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сYчий Клоун зеленський трикратно краде наші мізерні пенсії незаконно добавив своєму підорному татусю 150000гр.стипендну довічну пенсію і дає щомісячно кожному полоненому окупанту-вбивцю по 10000гр. на готельне шикарне утримання а голодаючих вимирачих без можливостей купувати дорогущі ліки без лікування пенсіонерів має гірше за ворогів-окупатів генцидно даючи їм всього лише по 2000-3000гр.пенсії в місяць на швидке помирання!!! ЩОБ ТИ ГАД нелігетимний президент зеленсикий ПОДОХ РАЗОМ З хряком порощенком НА НАРАХ У ПАРАШІ зазлочини перед пограбованними ПЕНСІОНЕРАМИ!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні