На Волині досі не можуть поховати «азовця», який загинув два роки тому

0
На Волині досі не можуть поховати «азовця», який загинув два роки тому
Герой з Волині, старший лейтенант Віталій Шевчук, позивний Стохід, загинув 7 квітня 2022 року під час оборони міста Маріуполя від російських окупантів. Офіцеру було 47 років.

Про це повідомляє Меморіал Героїв.

Віталій Васильович був родом із села Пірванче Волинської області. Закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка, де навчався на фізичному факультеті. Після цього оселився в місті Луцьк. У цивільному житті працював у Науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі.

2018 року чоловік вирішив стати на захист батьківщини та приєднався до Національної гвардії України. Воював у складі Окремого загону спеціального призначення «Азов». Був заступником командира роти. Від 24 лютого 2022-го разом із побратимами боронив Маріуполь і завод «Азовсталь».

За гідну та відважну службу офіцер був нагороджений орденами «За мужність» ІІІ і ІІ ступеня (другим вже посмертно).

«Розумний і дуже люблячий тато, який завжди думав про свою сім’ю. Був щирим і відкритим, а ще впертим і прямолінійним, завжди боровся за свої ідеї та справедливість, тому деколи потрапляв у цікаві пригоди. Любив завжди пізнавати щось нове: чи через книги від історії України до всесвітньої історії, чи через спілкування з новими людьми, чи через проходження будь-яких форм навчання чи навіть випробування. А ще любив різні диковинки, мав неабияку уяву.

Розбирався у всьому – проєктування будинку, будівництво сходів, вирощування дерев, квітів, знався на грибах, це просто обожнював, коли тепло, ліс після дощу, співають птахи, ну і потім смажені грибочки, звичайно, чудово готував (особливо шашлик на дачі, а для мами завжди намагався приготувати її улюблену страву – смаженого коропа). Також, звичайно, спорт, який займав теж важливе місце в житті тата, і моржування, як без нього», – так описала загиблого його донька.

Героя досі не змогли поховати.

У Віталія залишилися дружина, донька і син.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні