До України привезли євро, за які «не можна нічого купити»: шо це означає

0
До України привезли євро, за які «не можна нічого купити»: шо це означає
Нуль євро знову в Україні. Цього разу на банкноті зобразили Софійський собор. Сувенірні гроші, на які полюють колекціонери з усього світу, почали випускати десять років тому на французькому монетному дворі. Банкноти прикрашають найславніші пам’ятки Європи. В січні цього року вперше надрукували нуль євро з українськими Золотими воротами – п’ятитисячний тираж банкнот тоді розлетівся за лічені дні.

Про це йдеться у матеріалі кореспондентки ТСН Неллі Ковальської.

Придбати євро можна онлайн та офлайн - у Софіївському соборі.

"Посилка, яка до Софійського заповідника їхала через всю Європу. Від справжніх ці гроші відрізняє тільки – номінал. І покриття, і сенсорні покриття для людей з вадами зору, воно все враховано тут, в цій купюрі. Коли рік тому європейці запропонували українцям взяти участь у цьому проекті – в нас засумнівалися. Мовляв, в країні війна, не до сувенірів. Виявилося – помилялись", - йдеться у матеріалі ТСН.

Значну частину тиражу Золотих воріт розкупили іноземці: банкноти в Європу відправляли поштою. Найбільш щемні замовлення надходили з прифронтових українських міст.

На новій купюрі можна розгледіти частину інтер'єрів. Але центральне зображення – вид на фасад Софійського собору з дзвіниці.

"Софійський наклад" планують здебільшого продавати через Інтернет: аби якомога більше охочих змогли придбати київські євро. І вже зараз планують – наступні банкноти.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні