Зеленський назвав головну мішень путіна в Україні

0
Зеленський назвав головну мішень путіна в Україні
Одна з основних мішеней в Україні для російського диктатора Путіна - це енергетика. Для Кремля це інструмент для впливу та підкорення націй.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024, пише ТСН.

“Одна з основних путінських мішеней в Україні - це енергетика. Від перших років свого правління він розглядає саме енергоресурси, енергогенерації та енергоспоживання як зброю, інструмент для впливу та підкорення націй. Європа вже неодноразово з цим стикалася. Зараз Україна страждає від найбільш деструктивної форми російського бачення енергії як зброї. Внаслідок російських ударів ракет та дронів знищено вже дев'ять гігаватів потужностей. При тому, що пік споживання енергії в Україні минулої зими був 18 гігаватів. Отже, половини тепер не існує”, - наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, що Україна вже витратила в рази більше генерації, ніж обсяг споживання великих міст. В той час як Берлин споживає близько двох гігават, Мюнхен - до трьох гігават.

“80% теплової генерації в Україні, третина гідрогенерації - просто знищені Путіним. І це ще не межа його терору, на жаль”, - підкреслив президент.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні