На заході України колишній посадовець ТЦК проводив чоловіків через кордон

0
На заході України колишній посадовець ТЦК проводив чоловіків через кордон
Правоохоронці у Чернівецькій області викрили колишнього посадовця районного ТЦК, який за 5000 доларів проводив українців через кордон до Румунії.

Про це повідомили у департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Що відомо про підозрюваного
Так, одним з учасників схеми виявився 35-річний мешканець Чернівецького району. Його затримали під час отримання коштів за "послугу провідника".

Чоловікові вже оголосили підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення понад 242 тис. грн застави. За незаконне переправлення осіб через державний кордон України може загрожувати позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років.

"Клієнтів" збирали поблизу кордону і лісосмугою проводили поза пунктами пропуску
"Охочих виїхати підшукували серед жителів Чернівецької області. Надалі подробиці щодо дати, часу та місця перетину обговорювали безпосередньо з клієнтами в приватному спілкуванні та онлайн. Узгодивши деталі, надсилали координати та відповідну інформацію. За послуги з незаконного перетину кордону брали по 5000 доларів з особи. Після зустрічі клієнтів переводили через державний кордон до Румунії. Перехід проходив лісосмугами поза офіційними пунктами пропуску", - йдеться у повідоленні.

У Чернівецькій обласній прокуратурі уточнили, що маючи досвід роботи з військовозобов’язаними, колишній військовослужбовець налагодив схему незаконного збагачення від організації їх незаконно переправлення за кордон.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні