На фронті з російськими окупантами загинув 19-річний волинянин

0
На фронті з російськими окупантами загинув 19-річний волинянин
Старший солдат з Волині Роман Журавель загинув 20 грудня 2022 року в бою з окупантами біля міста Кремінна на Луганщині. Захиснику назавжди 19.

Про нього розповіли на платформі «Меморіал».

Роман Петрович народився і виріс в селі Старики Волинської області. У 2018-му закінчив загальноосвітню школу в селі Перемиль. Відтоді прагнув потрапити на вишколи з військової підготовки. Того ж року вступив у ряди Луцького осередку організації «С14», також був в охороні на фестивалі «Бандерштат». Далі закінчив професійно-технічне училище №27 в місті Берестечко, де здобув професії тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, слюсаря та водія. У 2021-му кілька місяців працював у Польщі на будівництві.

З дитинства хлопець був дуже активним та любив спорт. Займався футболом і боксом. Обожнював свій мотоцикл та подорожі, їздив на з'їзд байкерів та був наймолодшим серед тих байкерів.

У 2021 році Романа призвали на строкову військову службу до лав 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. У березні 2022-го був переведений строковиком на Донеччину. 5 жовтня хлопець підписав контракт зі своєю бригадою, адже хотів захищати рідну країну. Служив на посаді стрільця-помічника гранатометника. У грудні став командиром відділення.

«Роман – найкраща людина у цілому світі. Світлий, добрий, чуйний, справедливий, відважний. Був мрійником. Він – моя найбільша підтримка та опора. Наш промінчик сонечка – Ромашка, який завжди від усмішки, як сонечко, світився нам усім. Друзі та знайомі говорять, що він був завжди готовий допомогти в будь-якій ситуації. Беруть з нього приклад. Був для батьків опорою та допомагав у всьому. Хоч був у сім'ї середнім сином, але для нас він був за старшого. Коли приїжджав додому, завжди говорив: «Я не можу тут бути довго, поки мої хлопці там воюють. Мені потрібно до них, щоб захищати нашу Україну, бо хто її захистить, як не я?». Назавжди відважний воїн, син, брат, друг, людина з відважним серцем, мужньою та світлою душею, сповнений сил та великої енергії», – розповіла рідна сестра загиблого Героя.

Посмертно десантника нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали Романа в місті Берестечко на Волині.

Вдома на нього чекали батьки, старша сестра та молодший брат.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні