У ТЦК кілька годин утримували бригаду швидкої допомоги, яка приїхала на виклик

0
У ТЦК кілька годин утримували бригаду швидкої допомоги, яка приїхала на виклик
В Одеському районному ТЦК спалахнув скандал через затримання бригади швидкої допомоги, яка приїхала на виклик до військкомату.

Подробиці інциденту розповів фельдшер швидкої Богдан Величко, пише ТСН.

"Виклик до ТЦК. По приїзду ми виявили чоловіка, який скаржився на головний біль та нудоту. Зі слів чоловіка, його туди доставили співробітники ТЦК для перевірки документів. По приїзду було виявлено на ньому тілесні ушкодження, садна голови та нудоту. Але співробітники ТЦК наполягали, що медичної допомоги він не потребує. Тобто не дозволяли транспортувати пацієнта до лікувального закладу", – повідомив медик.

За його словами, військкоми аргументували відмову тим, що в ТЦК є свій медик, який безпосередньо оглянув чоловіка і вирішив, що госпіталізація йому не потрібна.

"Коли ми намагалися вивезти пацієнта безпосередньо з території ТЦК, нам було заподіяно фізичне насильство. Мені та водію швидкої допомоги викручували руки... намагалися одягнути кайданки та посадити на лавку. Після цього ми зрозуміли, що градус напруги зростає. Ми трошки заспокоїлися, пацієнт навіть вже почав відмовлятися від госпіталізації", – додав фельдшер швидкої.

Величко розповів, що коли бригада швидкої вже вирішила поїхати, співробітники ТЦК заявили, що залишають медиків для перевірки документів. Фельдшеру та водію швидкої заявили, що після встановлення їхнього статусу їм буде вручено "бойову" повістка "і вже ніхто нікуди не дінеться з території ТЦК".

"Протягом 4 годин ми перебували там, як заручники. Весь цей час ми контактували з нашими колегами, керівництвом, після чого колеги відгукнулися на наше прохання і приїхали до території ТЦК, включили гучномовці, включили сирени та почали нас, так би мовити, визволяти з території ТЦК", – розповів медик.

Він зазначив, що не бачив, як розпочався конфлікт між військовими та співробітниками швидкої.

"Ми чули, що там почалася бійка, стусанина, крики. Під шум цього всього співробітники ТЦК нам сказали "ви можете йти"... Ми вийшли й там на вулиці вже відбувалася бійка", – пояснив Величко

За його словами, поліцію на місце конфлікту викликали тричі.

"Перший раз поліція навіть не складала ніякий акт, аргументуючи це тим, що ми знаходимося на території ТЦК, тобто це режимний об’єкт, безпосередньо у них там немає прав ніяких стосовно того, щоб нас визволити... Другий раз до нас приїхала поліція, вони вже зафіксували це та перебували з нами там до кінця", – розповів Богдан Величко.

Що говорять в ТЦК
За даними ТЦК, сьогодні під час перевірки облікових документів у громадян один чоловік відмовився надати документи, що посвідчують особу та військово-облікові документи. У зв’язку з цим, представники поліції, разом з військовослужбовцями Київського РТЦК та СП міста Одеса, затримали його і доставили до Київського РТЦК та СП в Одесі для оновлення облікових даних.

"Через годину після цього, до Київського РТЦК та СП міста Одеса приїхала група людей у медичному одязі на автомобілі швидкої медичної допомоги. Вони стверджували, що прибули на виклик раніше доставленого до РТЦК та СП громадянина, і наполягали на його госпіталізації. Ці особи посилалися на діагноз, який раніше не був підтверджений лікарями військово-лікарської комісії. Проте, на запит представників Київського РТЦК та СП, надати документи, які б підтвердили їх приналежність до системи охорони здоров’я, вони відмовилися", - пояснили військовослужбовці.

У зв'язку з цим, у військовослужбовців РТЦК та СП, виникла підозра, що прибулі особи намагаються допомогти громадянину уникнути військової служби, на яку він був визнаний придатним за висновком військово-лікарської комісії.

Військові викликали на місце інциденту представників поліції.

"Правоохоронцям, які прибули, також не було надано документів, що підтверджують приналежність цих осіб до системи охорони здоров’я. У зв'язку з цим вони були затримані для надання пояснень", - заявили в ТЦК.

Однак після цього, за даними ТЦК, затримані особи зателефонували на лінію 103 та повідомили про нібито "силове утримання представників екстреної служби" посадовими особами Київського РТЦК та СП міста Одеса. Після чого, на місце події, окрім представників бригад швидкої допомоги, прибули також невідомі цивільні особи, які спровокували бійку.

В результаті інциденту травми отримали як військовослужбовець Київського РТЦК та СП, так і представники екстреної служби.

Наразі правоохоронні органи проводять слідчі дії для встановлення усіх обставин події.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні