12 червня - Петра Афонського: що сьогодні категорично заборонено робити

0
12 червня - Петра Афонського: що сьогодні категорично заборонено робити
12 червня православні віряни за новим церковним календарем згадують преподобного Петра Афонського. У народі день дістав назву Петро Капустник.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 12 червня
- роса ввечері випала - все літо буде спекотним;
- світанок ясний - до гарного сінокосу;
- дощ пішов - негода не дасть прибрати сіно.

У народному календарі 12 червня - свято Петро Капустник. З цього дня вже закінчували посадку овочів і зернових, але капусту садити ще дозволялося. Вважалося, що після 12 червня всі зусилля підуть нанівець.

Що не можна робити 12 червня
12 червня, як і в інший день, церква не вітає лайку, плітки, наклеп, жадібності, заздрощів, зневіри, зневіри.

Народні прикмети не радять цього дня одягати одяг чорного кольору, щоб не відлякати щастя, а також позичати сіль - віддаси достаток. Вважається, що давати цього дня будь-що з дому - погана прикмета. Але якщо самі вирішили щось дати або подарувати людині, то це, навпаки, добре.

Що можна робити 12 червня
Преподобному Петру моляться про заступництво і зцілення від хвороб.

За народними прикметами 12 червня добре йти на риболовлю - буде хороший улов, а потім приготувати рибний суп. Юшку, до речі, потрібно готувати в будь-якому разі, навіть якщо "улов" буде з магазину: біла риба в страві - до білої смуги в житті, червона - до кохання, а якщо з останньою ложкою загадати бажання, то воно збудеться.

12 червня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Анна, Андрій, Арсеній, Іван, Марія, Онуфрій, Петро, Степан, Тимофій, Юліан.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні