Військовий ЗСУ розповів про атаку рф, яку вдалось зупинити двома дронами

0
Військовий ЗСУ розповів про атаку рф, яку вдалось зупинити двома дронами
Командир інженерно-авіаційної групи спеціального призначення "Крила Омеги" з позивним "Айрон" розповів, що на фронті був випадок, коли атаку російських окупантів вдалось зупинити за допомогою двох дронів.

Про це він розповів в ефірі 1+1, пише УНІАН.

На війні "Айрон" з 2022 року, дістав поранення під Вугледаром і в даний час перебуває на реабілітації.

"Був випадок, коли ми зупинили атаку ворога двома дронами. Коли БПЛА ще не були мейнстримом, піхота пішла в атаку без техніки - ворог заскочив у дві воронки – один дрон поцілив в одну з них, а другий в іншій вибухнув. Уявляєте? Тоді дрони коштували по $350, тобто за $700 ми зупинили атаку і зберегли багато життів наших воїнів. Математика просто колосальна", - зазначив він.

"Айрон" зазначив, що на фронті постійно йде робота над запровадженням нових підходів, які дозволяють якісніше воювати. За його словами, коли окупанти арматурою почали "обварювати" свою техніку, то це пристосування в народі прозвали "мангалами". Він зазначив, що такий захист в деяких випадках дійсно допомагав, але на фронті відбувається так звана гонка озброєнь. "Айрон" розказав, що коли ворог почав робити такі наварювання на техніку, то тоді і українські бійці почали працювати над тим, щоб визначити місця куди можна дроном залетіти під цей "мангал". "Ти поставив мангал, а я дивлюся де я можу під нього залетіти. Залітаю з іншого боку або беру інший боєприпас. Це така "гонка озброєнь"", - розповів він.

При цьому військовий додав, що найпрактичніше і найкраще захищатись від дронів за допомою засобів радіоелектронної боротьби.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні