На заході України у питній воді виявили бактерії, які викликають кишкові інфекції

0
На заході України у питній воді виявили бактерії, які викликають кишкові інфекції
На Львівщині у чотирьох зразках води з водопроводів міст та селищ виявили бактерії, які спричиняють кишкові інфекції. Зокрема бактерії ешерихії колі виявили у поверхневому водозаборі на станції Лавочне, у пробі води з Брюховичів, Великих Мостів та Красного

Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України, пише Львів Медіа.

На Львівщині впродовж місяця проводили лабораторні дослідження питної води. Проби води взяли зі 119 контрольних точок централізованих водопроводів міст і селищ області.

Воду перевіряли на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники, зокрема на залізо, жорсткість, нітрати, аміак та хлор. У Львові перевіряли питну воду із 25 контрольних точок, зокрема, із Винників, Брюховичів та Рудно. Всього було досліджено 245 проб води.

Як йдеться у повідомленні, у пробі питної води із поверхневого водозабору на станції Лавочне Львівської залізниці були виявили коліформні бактерії та ешерихії колі, яких у питній воді не повинно бути. У воді з інших поверхневих водозаборів області відхилення показників не було.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні