На Волині оголосили карантин: що сталось

0
На Волині оголосили карантин: що сталось
11 червня на території Володимирського району виявили спалах африканської чуми свиней в приватному господарстві.

Про це інформує Володимирська райдержадміністрація.

До Володимирської районної державної лікарні ветеринарної медицини звернулася жителька району у зв’язку з тим, що в її господарстві загинула свиня. Після прибуття спеціалістів Володимирської районної державної лікарні було виявлено труп свині з клінічними ознаками характерними для африканської чуми свиней.

Спеціалісти Володимирської районної державної лікарні ветеринарної медицини відібрали патологічний матеріал від даної тварини та направили у Волинську регіональну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, де під час дослідження виявлено вірус африканської чуми свиней.

За результатами засідання комісія вирішила:

• Встановити неблагополучний пункт (епізоотичне вогнище) щодо африканської чуми свиней в с. Володимирівка, Володимирського району терміном на 40 діб.

• Встановити зону захисту – територію, в радіусі 3км навколо епізоотичного вогнища – с. Володимирівка, Володимирського району.

• Встановити зону нагляду - територію в радіусі до 10 км від зовнішніх меж зони захисту до якої входять населені пункти: с. Фалемичі , с. Хобултова, с. Заріччя, с. Шистів, с. Поничів, с. Когильне, с. Острівок, с. Льотниче, с.Людмильпіль, с. Бегета, с. Підгайці, с. Хмелівка, с. Селець, с. Зимне, м. Володимир.

Карантин з неблагополучного пункту знімуть через 40 діб після виконання всього комплексу ветеринарно-санітарних заходів за рішенням ДНПК при Володимирській райдержадміністрації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні