На заході України померла заслужена артистка України

0
На заході України померла заслужена артистка України
Провідна солістка балету Львівського національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Христина Трач померла 13 червня 2024 року у віці 44 років.

Про смерть балерини повідомили на сторінці Львівської національної опери у Facebook.

"Дирекція та колектив Львівської національної опери глибоко сумує з приводу смерті багаторічної працівниці театру, артистки балету, провідного майстра сцени, заслуженої артистки України Трач Христини", - написали колеги балерини.

Зазначимо, Трач закінчила класичне відділення Львівського державного училища культури і мистецтв. Ще студенткою почала працювати у Львівському академічному театрі опери та балету.

"Вона вивчила і виконала кілька сольних партій, привернувши до себе увагу публіки і педагогів як талановита талановита молода артистка балету, що володіла чудовими сценічними даними, віртуозною технікою. Працюючи в балетній трупі, увійшла в усі сольні номери вистав. З кожним танцем, кількість провідних партій зростала", - заявили в театрі.

Причину смерті Христини Ткач поки не повідомили, прощання відбудеться 15 червня з 10:00 до 11:00 у фойє Львівської національної опери.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні