На заході України посадовець міськради, співпрацював з російською ФСБ

0
На заході України посадовець міськради, співпрацював з російською ФСБ
Правоохоронці у Хмельницькому викрили на державній зраді начальника одного з відділів Хмельницької міської ради. Йому оголосили підозру.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, чиновник, який мав проросійські погляди, почав співпрацювати зі співробітником ФСБ РФ.

Передавав окупантам відомості військового характеру
"Протягом травня-червня 2024 року посадовець міськради, маючи доступ до відповідних інформаційних баз, передавав відомості військового характеру. Зокрема, персональні дані військовослужбовців Управління СБУ та інших підрозділів Сил оборони України. Зв’язок з представником російської спецслужби тримав через один із месенджерів з дотриманням правил конспірації", - йдеться у повідомленні.

Чоловік за свою "роботу" отримував грошову винагороду. Його затримали під час передачі чергової інформації на робочому місці.

Що інкримінують посадовцю міськради
Начальнику одного з відділів Хмельницької міської ради оголосили підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Водночас у Службі безпеки зазначили, що за вказівкою окупантів чиновник збирав інформацію про пункти дислокації та місця проживання українських військовослужбовців на території регіону. Найбільше ворога цікавили розвіддані про підрозділи СБУ та Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Намагався виявити адреси виробництва українських БПЛА
"Також фігурант намагався виявити адреси виробництва українських безпілотників, які відправляють на передову. За наявними даними, окупанти планували використати цю інформацію для підготовки ракетних ударів, а також можливих диверсій і терактів. Чоловік потрапив у поле зору ФСБ під час свого навчання у 90-х в московському технічному університеті імені Баумана. Після початку повномасштабного вторгнення з ним зв’язався кадровий співробітник ФСБ і залучив чиновника до розвідувально-підривної діяльності проти України", - наголосили в СБУ.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні