У Швейцарії поліція заарештувала іноземця, який два роки воював за Україну

0
У Швейцарії поліція заарештувала іноземця, який два роки воював за Україну
Поліція Берна заарештувала швейцарця Джона Нейдхарта, який два роки воював проти російських окупантів на боці Сил оборони України.

Про це повідомило місцеве видання Blick, передає Главком.

Добровольцю загрожує до трьох років ув’язнення за службу в іноземній армії. Учора, 14 червня, Нейдхарт добровільно здався поліції, щоб додатково привернути увагу до України під час Саміту миру в Швейцарії, який стартує сьогодні.

Доброволець наголосив, що саміт не варто сприймати серйозно, натомість потрібно дати можливість Україні перемогти на полі бою.

«Якщо ви дійсно хочете допомогти Україні, ви повинні дати їй змогу перемогти росіян у військовій сфері. Ви повинні спочатку зламати росіян, перш ніж вести переговори з ними, а не навпаки», – вважає він.

Відомо, що Джон Нейдхарт, уродженець Цюриха, вступив до Інтернаціонального легіону на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Чоловік брав участь у боях на Донбасі й на Харківщині, зокрема у контрнаступі і деокупації українських земель.

Загалом відомо про щонайменше десяток швейцарських бійців, які воюють в Україні проти РФ. Втім, вони роблять це таємно, щоб не наразитися на проблеми вдома. Джон Нейдхарт – єдиний, хто публічно заявив про свою службу та давав інтерв'ю. Ба більше, чоловік гостро критикує уряд своєї країни за вкрай обмежену підтримку України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні