В Україні з’явилася нова 10-гривнева монета

0
В Україні з’явилася нова 10-гривнева монета
Національний банк України представив нову пам’ятну монету на честь донорства крові – над розробкою дизайну працювала київська художниця Марина Куц.

Про це йдеться на офіційному сайті НБУ.

Зауважується, що Нацбанк презентував нові пам’ятні монети "Крапля життя" до Всесвітнього дня донора крові (14 червня).

"Нові пам’ятні монети присвячені насамперед донорам крові, чий неоціненний внесок рятує життя і підтримує здоров’я нації", – йдеться у повідомленні.

Монета "Крапля життя" має зображену в центрі велику краплю крові з людьми довкола, які тиснуть руки: "Цей образ є свідченням благородної спільної мети – рятувати життя". При цьому від кожної фігури людини йде додаткова крапля крові, що рухається до центру. Вгорі по центру розміщено малий Державний Герб України. На стороні реверсу зображено напис "Життя", що стилізований під систему для переливання крові. Над дизайном монети працювала київська художниця Марина Куц.

Як зауважується на сайті НБУ, такі монети увійшли в обіг з 14 червня (п’ятниця), проте в інтернет-магазині монету можна буде придбати вже з 17 червня. Вони мають різний номінал:

• з нейзильберу – 5 гривень; тираж – до 75 тисяч;

• зі срібла – 10 гривень; тираж – 5 тисяч.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні