Українських біженців в одній з країн ЄС можуть позбавити допомоги

0
Українських біженців в одній з країн ЄС можуть позбавити допомоги
В Німеччині обговорюють питання щодо громадянських пільг українським біженцям – представник Вільної демократичної партії пропонує скасувати громадянську допомогу, щоб стимулювати українців працевлаштовуватись.

Про це пише Апостроф з посиланням на видання Bild.

Зауважується, нові дебати в Німеччині виникли через допомогу українським біженцям, яких в Німеччині проживає близько 1,25 мільйона. Політична партія FDP виступає за скорочення виплат.

Генеральний секретар Вільної демократичної партії (FDP) Німеччини Біджан Джір-Сарай вказував, що українці більше не повинні отримувати допомогу:

"Новоприбулі біженці з України не повинні більше отримувати громадянську допомогу в майбутньому, а повинні підпадати під дію Закону про допомогу шукачам притулку".

Критики рішення про виплату допомогу українцям, що на місяць складає 563 євро, вказують на той факт, що ця грошова допомога "відвертає" багатьох працездатних українських біженців від рішення працевлаштуватися. Натомість ті, хто шукає притулок з інших країн, відповідно до рішення, отримують 460 євро на місяць.

Генсек Вільної демократичної партії, рішенням про скасування фінансової допомоги, хоче стимулювати українців шукати роботу в Німеччині:

"У нас скрізь бракує робочої сили - наприклад, у громадському харчуванні, будівництві та догляді за хворими. Ми не повинні більше використовувати гроші платників податків для фінансування безробіття, а повинні забезпечити людям можливість знайти роботу".

“Bild" нагадує, що рішення про фінансові виплати українським біженцям раніше також критикував міністр внутрішніх справ землі Бранденбург Міхаель Штюбґен:

"Немає сенсу говорити про те, що ми підтримуємо Україну найкращим чином, і в той же час субсидувати українців, які втекли з країни… Незалежно від цього, рішення негайно виплачувати біженцям з України допомогу виявилося фундаментальною помилкою". Це "гальмо для початку роботи"".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні