18 червня - Ярилин день: категоричні заборони на сьогодні

0
18 червня - Ярилин день: категоричні заборони на сьогодні
18 червня православні віряни за новим церковним календарем згадують мучеників Леонтія, Іпатія і Феодула. У народі день прозвали Ярилин.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 18 червня
- роса випала вранці - урожай буде хорошим;
- туман зранку - вдень буде спекотно;
- захід сонця рожевий - встановиться гарна погода.

У народі день 18 червня прозвали Ярилин день або Маківка літа - цей час вважали розпалом літньої пори і присвячували її богу Ярилі.

Що не можна робити 18 червня
18 червня, як і в будь-який інший день, церква не схвалює сварок, образ, наклепів, виступає проти жадібності, заздрості, зневіри. Не можна відмовляти в допомозі тому, хто просить.

За народними прикметами цього дня забороняється засмучуватися і скаржитися на долю - інакше доля відвернеться, пускати гроші на вітер - можна залишитися жебраком, а також хвалитися чим-небудь - можна все втратити.

Що можна робити 18 червня
Святих мучеників Леонтія, Іпатія та Феодула вважають покровителями воїнів і просять у святих допомоги та захисту для них.

18 червня у наших пращурів вважався святковим днем - у цей час наводили лад у домі, накривали стіл і запрошували гостей. За повір'ями, якщо день проведеш весело, то весь рік будеш купатися в добробуті й удачі. Також цього дня добре пройтися босоніж по ярилиній росі, щоб додалося сили, молодості та краси.

18 червня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Олександр, Василь, Віктор, Леонтій, Никанор.

За старим стилем іменини у Георгія, Дмитра, Ігоря, Костянтина, Леоніда, Марка, Михайла, Миколи, Петра, Федора.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні