На заході України директор міжнародного благодійного фонду допомагав ухилянтам

0
На заході України директор міжнародного благодійного фонду допомагав ухилянтам
Директор міжнародного благодійного фонду за 10 тисяч доларів гарантував отримання документів про інвалідність військовозобов'язаним чоловікам. Тепер така «благодійність» може коштувати йому вісім років позбавлення волі.

Про це повідомила Поліція Тернопільщини.

Уникнути мобілізації та легально виїхати за кордон пропонував чоловікам призовного віку мешканець Тернополя. Виявилось, що фігурант – керівник міжнародного благодійного фонду – обіцяв охочим оформити документи про наявність другої групи інвалідності.

«Він запевняв, що може вплинути на службових осіб лікарської комісії, щоб ті офіційно визнали клієнта інвалідом другої категорії. Водночас зловмисна схема передбачала оформлення документів без фактичного проходження ухилянтами медкомісій у закладах охорони здоров'я», - йдеться у повідомленні.

Поліцейські разом із працівниками СБУ затримали фігуранта «на гарячому», одразу після отримання ним грошей – 10 тисяч доларів.

Слідчі поліції Тернопільщини вже оголосили керівнику благодійного фонду про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2) Кримінального кодексу України. За вчинене йому загрожує до 8 років за ґратами.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні