В Україні можуть знизити мобілізаційний вік

0
В Україні можуть знизити мобілізаційний вік
Мобілізаційний вік в Україні надто пізно зменшили до 25 років. Якщо триватиме війна, ймовірно, це була не остання зміна віку призову на службу.

Про це заявив народний депутат України від партії "Голос" Роман Лозинський в інтерв'ю Liga.

"Ми говоримо про третій рік повномасштабної війни. Ми говоримо про те, що тих, хто загинув, хто отримав поранення, хтось має замінити. Тим, хто понад два роки виконують завдання на лінії фронту, треба дати можливість відпочити. Чи може в суспільстві мати підтримку теза про те, що треба зменшувати призовний вік? Я думаю, що це питання риторичне. І якщо спитати, чи хтось сказав би, що хотів би це зробити… Ніхто б не сказав "так, давайте", - зазначив Лозинський.

За його словами, в умовах, в яких Україна вимушена боротися з російською агресією, зниження призовного віку для участі у бойових діях не варто виключати.

"Якщо ми говоримо про те, що ми продовжуємо боротьбу за власне існування… Так, нам потрібне рішення про зменшення віку для участі у бойових діях. І те, що зараз зменшили вік з 27 до 25 років, на превеликий жаль ми маємо дивитися реально. І за умови, що залишатиметься така лінія фронту, що триватиме війна, не виключено, що це – не остання зміна щодо віку для мобілізації", - додав Лозинський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні