У Донецькій області росіяни обезголовили військового ЗСУ

0
У Донецькій області росіяни обезголовили військового ЗСУ
На Донеччині окупанти обезголовили українського військовослужбовця.

Про жахливий інцидент повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін.

За його словами, російські командири віддали наказ не брати в полон українських військовослужбовців, а натомість вбивати їх з нелюдською жорстокістю — відрізати їм голови. Факт знущання з українських захисників вже зафіксовано на Донеччині.

"Це жахливе варварство, якому не місце у XXI сторіччі. І це черговий доказ, що воєнні злочини, які чинить агресор — не поодинокі інциденти, а спланована стратегія російського режиму", — наголосив він.

Андрій Костін зазначив, що ці злочинні накази були віддані на рівні керівництва батальйону та роти окупаційних військ. Він запевнив, що Україна не залишить ці злочини безкарними та закликав весь цивілізований світ до ізоляції та покарання країни-терористки.



Нагадаємо, раніше СБУ отримала перехоплення розмови російських окупантів, у якому підтверджується, що вони не тільки катують українських військовополонених, а й жорстоко вбивають їх після допитів. Зокрема, їм перерізають горло. Один з окупантів у подробицях розповідає, як перерізає горло полоненому. За його словами, таких випадків вистачає. Вбивають українських військових вночі.

Жорстокі вбивства українських полонених
У Мережі 11 квітня 2023 року з’явилось відео, як російські окупанти відрізають голову українському полоненому. З огляду на відео, військовий ще був живим, коли один з окупантів вчинив свій злочин. Президент Володимир Зеленський закликав світових лідерів відреагувати на злочин Росії. За його словами, це не випадковість або епізод, бо це повторюється. Як приклад, згадав злочини росіян у Бучі.

6 березня у Мережі опублікували відео, як російські окупанти впритул розстріляли військовополоненого. Росіяни вбили українця за слова "Слава Україні!".

Українським військовим, якого розстріляли, був снайпер 163-го батальйону 119-ї окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександр Мацієвський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-16

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні