Путін хоче створити власний аналог НАТО, - ISW

0
Путін хоче створити власний аналог НАТО, - ISW
Правитель РФ Володимир Путін хоче створити коаліцію країн, щоб позиціонувати це об'єднання як нібито альтернативу НАТО.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Інститут вивчення війни.

У матеріалі йдеться про країни, які мають історично теплі зв'язки із СРСР. Напередодні візиту до В'єтнаму Путін опублікував статтю у в'єтнамській державній газеті Nhân Dân, в якій використовував ті ж наративи, що й у статті північнокорейській Rodong Sinmun .

"Путін послався на історичну пам'ять про підтримку Радянського Союзу В'єтнаму під час війни у В'єтнамі, яку назвав "героїчною боротьбою проти іноземних загарбників", і зазначив, що сьогодні виповнюється 30 років з дня підписання Договору про основні принципи дружніх відносин між Росією та В'єтнамом. .. похвалив В'єтнам за проведення "незалежної зовнішньої політики" та підтримку світового порядку, заснованого на "принципах рівності між націями та невтручання у внутрішні справи", повторивши свої похвали Північній Кореї 18 та 19 червня. Також президент РФ заявив, що, як і Північна. Корея, В'єтнам поділяє погляди Росії на формування нової системи "рівної та неподільної євразійської безпеки" - хоча В'єтнам, як і більшість Південно-Східної Азії, зазвичай не включається до політичних концепцій Євразії", - зазначили аналітики.

Своїми висловлюваннями правитель РФ заклав інформаційну основу євразійської структури безпеки під час свого візиту до Китаю у травні, а потім запропонував її у червневій промові. Тоді він заявив, що "євроатлантична система безпеки" руйнується і що західні "схеми безпеки та процвітання в Європі не працюють".

На думку експертів, Путін хоче створити коаліцію країн, яку міг би спробувати представити як реальну альтернативу НАТО. Також він прагне створити ілюзію, що західні країни єдині прихильники України, тоді як решта світу - стоїть за РФ.

"Путін, ймовірно, має намір використати історичну пам'ять про позитивні відносини з Радянським Союзом і попередню допомогу іншим державам для створення коаліції країн, яку він міг би спробувати представити як реальну альтернативу НАТО і підтримати інформаційні операції Кремля, який намагається помилково представити західні країни як єдиних прихильників України, у той час як решта світу стоїть за Росією", - додали в ISW.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні