21 червня - Улянів день: що сьогодні заборонено робити

0
21 червня - Улянів день: що сьогодні заборонено робити
21 червня православні віряни за новим церковним календарем згадують мученика Іуліана Тарсійського. У народі - Улянів день.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 21 червня
- гроза цього дня - негода буде довгою;
- веселка на небі - встановиться ясна погода;
- яскраве сонце після дощу - ввечері знову буде дощ.

У народному календарі 21 червня - свято Улянів день, яке вважається днем добрих справ. У цей час зазвичай збирали липовий цвіт, але оскільки зараз клімат трохи змінився, то липа в більшості регіонів цвіте раніше.

Що не можна робити 21 червня
Сьогодні, як і в інший день, церква виступає проти лайки, наклепу, жадібності, заздрості, зневіри. Не слід відмовляти в допомозі тим, хто просить.

Народні прикмети дня не велять сваритися і лаятися, особливо з близькими - довго не помиритеся, спізнюватися - можна втратити своє щастя, а також не можна відмовляти в милостині.

Наші пращури побоювалися цього дня ображати липу, ламати гілки або рубати дерево - це вважалося поганим знаком і могло накликати нещастя. Якщо ж біля будинку засихала липа - до хвороби або розставання.

Що можна робити 21 червня
У святого Іуліана просять зміцнити дух і дати сили подолати життєві негаразди та перешкоди.

За народними прикметами, як уже говорили, у народі 21 червня вважається днем добрих справ - слід обов'язково допомогти комусь. Сьогодні можна працювати на городі та в саду - все буде на благо. Якщо цього дня обійняти Уляну або Уляна, то весь рік буде щасливим.

21 червня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Олексій, Анастасія, Василина, Георгій, Іван, Максим, Микита, Микола, Павло, Терентій, Феодор, Юліан, Уляна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні