На заході України пенсіонерка втратила 1 мільйон гривень

0
На заході України пенсіонерка втратила 1 мільйон гривень
71-річна жителька Івано-Франківщини перерахувала понад 1 мільйон гривень шахраям, повіривши у легенду про залицяльника з Англії, який збирається до неї переїхати для спільного проживання.

Про це повідомляє поліція Івано-Франківщини.

Жінка познайомилась з нібито лікарем з Англії через один із месенджерів на початку цього року. Протягом кількох місяців вона листувалась із залицяльником. Аферист запевняв, що жінка йому дуже сподобалась та він готовий переїхати до неї для спільного проживання в Україні.

"За легендою, чоловік відправив нібито посилку з-за кордону, де поклав велику суму коштів та цінності, однак на митниці на коштовний подарунок нібито наклали арешт. Надалі з заявницею зв’язались начебто кур’єр та співробітники митної служби та повідомили, що потрібно сплати мито та штрафні санкції", - розповіли правоохоронці.

Жінка декількома платіжними транзакціями на рахунки аферистів перерахувала понад 1 мільйон гривень.

"І як результат – жодної посилки вона не отримала, а залицяльник зник з мережі", - йдеться у повідомленні.

Слідчі відкрили справу за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах.

Поліція звертається до громадян з проханням бути обережними у спілкуванні з незнайомими особами в мережі, чи то друг, чи то потенційний залицяльник.

"Важливо пам'ятати, що спілкування не повинно переходити з простого листування до перерахування коштів, передачі персональних даних, документів та іншої інформації, якою зможуть скористатися шахраї", - попередили правоохоронці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні