ПриватБанк заборонив жінці з України знімати гроші за кордоном: у чому причина

1
ПриватБанк заборонив жінці з України знімати гроші за кордоном: у чому причина
ПриватБанк обмежив українці можливість знімати з її картки готівку за кордоном. Жінка щотижня знімала 12,5 тис. грн, банк, ймовірно, вважаючи це сумнівними операціями, попросив пройти верифікацію.

Про це йдеться на спеціалізованому форумі Мінфін, пише OBOZ.UA.

"Коли прокинулася вранці, взяла телефон. Там повідомлення, що заблокована можливість знімати готівку, бо не пройшла фотопідтвердження, що я користуюся картою. Звʼязалася зі службою підтримки – онлайн повідомили, що я не підтвердила, хоча повідомлення такого не було. В телефонному режимі якась, прости господи, Христя сказала, що дійсно, повідомлення не було. Але карту треба перевипустити, бо таке негласне розпорядження – надто часто я знімаю готівку", – поскаржилась біженка.

Жінка не перевипустила картку, але домовилась про розблокування рахунку. Проте через певний час рахунок знову заблокували. Тоді українка заявила, що тепер не повернеться в Україну.

"Що вирішила для себе – це була останна крапля не повертатися в Україну. У мене бізнес, оборот у 2023 році був 3,5 млн, кошти заходять в євро, бо це контракти з ЄС, США. Буду доводити проєкти до завершення та закриватися. Переводити все в Польщу", – написала розлючена українка.

Зазначимо, українські банки дотримуються норм фінансового моніторингу та зобов'язані реагувати на всі підозрілі операції. Якщо людина щотижня знімає максимально допустиму суму готівки, банк може вважати цю операцію сумнівною та має право вимагати выд клієнта пояснити такі дії. Банки в ЄС, в тому числі в Польщі, дотримуються не менш суворих правил моніторингу. Ба більше, в багатьох випадках українські банки більш технологічні та гнучкі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так ''максимально допустима сума''. В чому проблема???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні